Blokker heeft herfinanciering rond; verkoop van de baan

Blokker heeft herfinanciering rond; verkoop van de baan

Met de herfinanciering is de huishoudketen de komende 3 jaar verzekerd van voldoende kapitaal.

Blokker heeft zijn noodzakelijke herfinanciering rond gekregen. De lening wordt verstrekt door Amerikaanse investeerder Gordon Brothers, waarmee de huishoudketen de komende 3 jaar is voorzien van voldoende kapitaal. 

De huishoudketen meldt zelf dat de lening gaat om een werkkapitaalfinanciering, op basis van de voorraad. Deze lening voorziet Blokker de komende jaren van voldoende financiën om te kunnen groeien. De hoogte van de lening is niet bekendgemaakt. Wel zegt Ynse Stapert, ceo van moederbedrijf Mirage Retail Group, tegen het NRC dat Gordon Brothers een 'oplossing biedt die Nederlandse banken niet aanbieden'. 

Met het rondkrijgen van de herfinanciering is de verkoop van Blokker van de baan. Eerder zei Stapert al dat het verkooptraject als back-upplan bedoeld was. “Dus meer voor het geval die herfinanciering niet, of alleen in combinatie met verkoop, mogelijk zou blijken."

De herfinanciering van de Mirage Retail Group-dochter komt net op tijd. Blokker is sinds januari al in acute geldnood, toen een externe geldschieter weigerde 4,2 miljoen euro aan het bedrijf te lenen. Ook zijn er problemen ontstaan doordat de verkoop Mirage's dochterbedrijf Intertoys is afgeketst. Als Blokker het nieuwe kapitaal niet zou ophalen vóór begin mei, zou de voortzetting van het bedrijf mogelijk op het spel staan. 

Koffiecupjes 
De kans is groot dat Blokker de komende periode weer nieuwe locaties opent, nu de herfinanciering rond is. Eerder zei Pauline Boerman voornemens te zijn om winkels te openen 'waar we nog niet genoeg vertegenwoordigd zijn'. Volgens de ceo zijn de filialen essentieel voor het bieden van service en het geven van advies. "De winkel als verlengstuk van online, waar je gebruikte koffiecupjes kan inleveren en een pakketje kan brengen of ophalen.”

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!