3.800 banen verdwenen bij John Lewis

3.800 banen verdwenen bij John Lewis

John Lewis heeft in een jaar tijd pakweg 3.800 banen geschrapt. Bovendien bereidt het Britse warenhuis volgens The Telegraph achter de schermen een nog veel grotere ontslagronde voor. 

Volgens de Britse krant zijn er geen gedwongen ontslagen gevallen. De contracten van de duizenden medewerkers zijn het afgelopen jaar niet verlengd, waarna de functies ook niet opnieuw werden ingevuld. John Lewis wil met de maatregel in totaal zo'n 26 miljoen pond (30,2 miljoen euro) aan personeelskosten besparen. 

Naast de vervallen functies zou het bedrijf een nog veel massalere ontslagronde voorbereiden. The Telegraph meldt dat John Lewis overweegt om tot 11.000 banen te schrappen. Dat is 15 procent van het totale personeelsbestand.

Winstgevend in 2024
Het is niet voor het eerst dat het Britse warenhuis besluit een mes te zetten in het personeelsbestand. Enkele jaren geleden verdwenen er een soortgelijk aantal banen: 3.000 werknemers kwamen op straat te staan. Eerder doordat 8 filialen sloten; later vielen de ontslagen op het hoofdkantoor. Met de maatregel zei John Lewis toentertijd te hopen om vóór 2025 winstgevend te zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!