'Decathlon overweegt e-dc naar Nederland te verhuizen'

'Decathlon overweegt e-dc naar Nederland te verhuizen'

Decathlon heeft in België nog altijd geen akkoord met de vakbonden kunnen bereiken over het toestaan van nachtwerk. Mochten afspraken uitblijven, dan zal de sportwinkelketen zijn e-commerceactiviteiten volgens De Tijd naar Nederland verplaatsen.

Decathlon verstuurt onlinebestellingen nu vanuit zijn dc in Willebroek en wil van daaruit ook orders uit de Nederlandse webwinkel versturen. Daarnaast wil de retailer binnenkort binnen 24 uur thuis kunnen leveren. Decathlon wil daarom nachtwerk invoeren, maar heeft daarover na twee jaar onderhandelen nog altijd geen akkoord. Mocht dat er niet komen, dan verplaatst de Franse winkelketen zijn onlineactiviteiten naar het nog te bouwen dc in Tilburg, terwijl vanuit Willebroek alleen nog de Belgische winkels worden bevoorraad.

De vakbonden laten weten ‘constructief overleg’ met de directie van Decathlon te voeren. “In december zijn er nog twee vergaderingen tussen de vakbonden en de directie en dan denken we overeenstemming te vinden over de laatste details”, zegt bestuurder Vicky Hendrickx van vakbond ACLVB. Ook vastgoeddirecteur Koen Tengrootenhuysen van Decathlon België laat weten nog steeds positief gestemd te zijn.

Afgelopen voorjaar werd duidelijk dat Decathlon Tilburg op het oog had voor de bouw van een nieuw magazijn. De Nederlandse winkels worden nu nog vanuit België en Duitsland bevoorraad. De sportretailer zou in Brabant een bedrijfsruimte met kantoor van dertigduizend vierkante meter in gebruik nemen, later gevolgd door een tweede gebouw van twintigduizend vierkante meter. 

Decathlon heeft momenteel veertien winkels in ons land en ziet ruimte voor twintig tot dertig vestigingen. Onlangs werd duidelijk dat de winkelketen zich in het voormalige V&D-pand in de binnenstad van Nijmegen vestigt. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!