'Amazon werft verkopers via eBay'

'Amazon werft verkopers via eBay'

Veilingsite eBay heeft concurrent Amazon voor de rechter gedaagd. Het handelsplatform beweert dat Amazon op illegale wijze verkopers werft. 

Vijftig medewerkers van Amazon zouden een eBay-account hebben aangemaakt. Hiermee kregen zij toegang tot het interne mailingssysteem van de veilingsite. Topverkopers werden vervolgens door deze medewerkers benaderd om over te stappen naar Amazon. Een van de benaderde gebruikers tipte de veilingsite die vervolgens een onderzoek startte. Daaruit zou blijken dat het bedrijf van Jeff Besos al sinds 2015 op een dergelijke manier verkopers werft.

Om te voorkomen dat eBay de berichten zou onderscheppen werd Amazon systematisch als A-m-a-z-o-n of A.m.a.z.o.n. gespeld. Dat zou er op wijzen dat Amazon zich bewust was van het feit dat zij handelden in strijd met het gebruikersbeleid van eBay. Volgens de Wall Street Journal, dat een kopie van de rechtbankpapieren heeft ingekeken, past Amazon de praktijken internationaal toe. Ook verkopers in Frankrijk, Spanje, Italië, Australië en Singapore werden op deze manier aangesproken.

EBay stuurde eerder deze maand al een brief naar Amazon, waarin het zijn concurrent maande te stoppen met de praktijken. Het waarschuwde Amazon dat er 'passende maatregelen' genomen zouden worden wanneer het bedrijf zich niet zou aanpassen. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!