Primark na slechte maand weer in de lift

Primark na slechte maand weer in de lift

Primark heeft zijn vergelijkbare omzet sinds medio september met één procent zien teruglopen. De totale omzet lag de afgelopen 24 weken zeven procent hoger ten opzichte van een jaar eerder, doordat er weer een flink aantal winkelmeters werden toegevoegd. Dat meldt moederbedrijf British Associated Foods.

De omzetgroei van Primark is gering door het relatief warme weer in oktober, toen sprake was van een ‘significante daling’ van de vergelijkbare omzet. Over de afgelopen zestien weken groeiden bestaande winkels weer met één procent, terwijl er in de week voor Kerst sprake zou zijn geweest van een verkooprecord. Ook de verkoop van de lente- en zomercollectie verloopt volgens de modeketen voorspoedig.

Het Ierse bedrijf laat verder weten dat de operationele marge over de eerste helft van het gebroken boekjaar op hetzelfde niveau ligt als een jaar eerder. Een betere inkoop zou de negatieve wisselkoerseffecten van de Amerikaanse dollar compenseren. Voor de tweede helft van het boekjaar wordt een winstgroei verwacht, doordat de marge ten opzichte van een jaar eerder zal toenemen.

Primark staat aan de vooravond van een kwartaal met veel winkelopeningen. Zo komen er nieuwe filialen in Toulouse, Metz, München, Antwerpen, Valencia, Londen en Brooklyn, wat de negende winkel in de Verenigde Staten wordt. In totaal gaat het om zo’n vijftigduizend nieuwe vierkante meters, bijna de helft van het totale aantal meters dat dit boekjaar wordt toegevoegd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!